7 Faʻailoga masani o loʻo iai pea isumu poʻo isumu i lou fale

Sa i ai sau faʻafitauli i isumu poʻo isumu i lou fale, ae e te manatu o oe - poʻo le faʻataʻitaʻi faʻataʻitaʻi faʻafomaʻi na e valaʻauina - na aveʻesea uma isumu. Ae faʻapefea ona e iloa mautinoa? E tuai pe fou na 'ie na e maua i lalo ole kapoti? O le ote na ona e mauaina, o lona uiga ua tele ou isumu poʻo isumu? Pe mai le infestation tuai?

Faailoga e 7 o loʻo i ai peaoleole maoleole i lou fale

Nei o ni faʻailoga ma motugaafa mo le faʻamautinoaina pe o oe i ai nei pe na muamua atu rodent infestation i lou fale:

 

1. O lapisi lapisi

O lapisi fou e pogisa ma susu. A o loʻo toulu le paʻu, latou te mago ma matutua ma efuefu ma o le a faigofie ona malepelepe pe a paʻi i ai. O lapisi e masani ona maua i tafatafa o afifi o meaʻai, i drawers poʻo kapoti, i lalo o tapu, i nofoaga natia, ma luga o ala uʻamea. E te mauaina le sili ona tele o otaota o loʻo faʻagaeʻe pe fafagaina e tagata isumu, o lea ia asiasia le vaega o loʻo iai ni fasi vao fou e iloa ai pe o iai pea se gaioiga - poʻo se fou - faʻamaʻi.

2. Fuefua manu

E faʻatusatusa i le paʻu, e sili atu le malamalama o lanu ma oʻo i le pogisa a o latou matutua. Nei o le a masani ona maua i luga o meaai teuina poʻo le fausaga o le fale lava ia. O se tasi auala e faʻamautinoa ai le matua o le tausaga, o le faʻatusatusa lea o se namu na e maitauina ma i latou o loʻo iai i se mea tutusa e te iloa e matutua. Afai o faʻatoa maua faʻailoga e mama i le lanu, e ono avea ma faʻailoga o le faʻaauau pea infestation.

O faʻailoga e mafai foi ona faʻailoa mai pe i ai ou isumu poʻo isumu; lapoʻa gnaw maka o le a faia e nifo lapoa o isumu. Faʻapea afai na i ai sau isumu infestation, ae o lenei ua vaʻaia lapoʻa gnaw faʻailoga, oe nei ua i ai isumu. Ma le isi itu.

3. Manogi leaga

Pusi ma maile (pe oʻo foi i le fagafao isumu po o isumu), ono amata ona faʻagaoioia ma fiafia i vaega o loʻo i ai isumu.

 

Lenei o se taunuʻuga o le manogi o le rodents ma e ono foliga mai e tupu pe a maeʻa rodents ulufale atu i se fausaga. A e vaʻai i lau fagafao o gagau i se nofoaga na le i ai muamua lona fiafia i ai, aumai se moliuila ma suʻesuʻe le itu o isumu poʻo isumu. (Afai e te maua lava se meataʻalo leiloa poʻo fagafao fagafao - faitau oe lava laki i lenei tasi!) Afai o se faʻamaʻi tele e tele, oe ono mafai foʻi ona maitauina se faʻaauau pea manogi sau mai nofoaga natia, faʻailoa mai o se gaioiga infestation.

4. Ala Ala isumu ma Alagalue

A faʻapea o toʻaiti o loʻo galulue nei i totonu poʻo le faʻataʻamilomiloina o lou fale, o a latou auala savali ma ala savali e foliga mai e iloga, e atili ai ona tau faʻasolosolo a o alu le taimi. O auala poʻo aualaʻavale e faigofie ona iloa ma se moliuila poʻo se moli uila o loʻo taofi i se tulimanu agai i le vaega ua masalomia. E te ono vaʻai ile faʻailoga, tulagavae, pisia o le mimi, poʻo le palapala. Afai e te masalosalo o se eria o loʻo asia e isumu, taumafai e tuʻu i ai se fasi manifinifi o le falaoamata poʻo le pepe pauta iina. Afai o toaga o loʻo ola, e te ono vaʻai ile latou auala i le pauta.

5. Faʻamoe (poʻo isumu)

O le a faaaoga e isumu mea e pei o fasi pepa, ie, poʻo ni mea mago e fai ai o latou ofaga. Afai o nei eria o loʻo maua ma i ai nisi faʻailoga o loʻo iai nei - otaota fou, gnawing, manogi poʻo ala - e foliga mai o loʻo iai lava faʻamaʻi i lou fale.

6. Faailoga o Rodents i lau fanua

Rodents e tosina atu i faʻaputuga lapisi, otaota faʻaleagaina, ma isi mo uma meaʻai ma ofaga. Afai o loʻo iai ia latalata ile fale poʻo le fausaga, asiasia mo faʻailoga o isaga. Afai e leai se faʻailoga o rodents, e foliga mai latou te le o mai i totonu o lou fale foi. Ae afai e iai sau faʻaputuga o loʻo i ai, aveʻese latou e mafai ona fesoasoani e puipuia le lumanaʻi rodent faafitauli.

7. Rodent faitau aofai tele

O ni faʻailoga e mafai foʻi ona faʻailoa mai le tele o le faitau aofaʻi o tagata. Afai o rodents e vaʻaia i le po ae leai i le ao, o le faitau aofai atonu e leʻo lapoʻa tele ma e mafai ona faʻatonutonuina i mailei ma maunu. Afai o loʻo e vaʻaia ni isumu i le ao, tele palapala fou poʻo ni manava fou, e foliga mai o le faitau aofai ua fai lava si tele ma ono manaʻomia ni polofesa tautua.


Taimi Post: Aukuso-12-2020